Mantolama adını verdiğimiz uygulama ısı köprülerinin oluşumunu engellemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak amacıyla binanın içine ve dışına yapılabilen ısı yalıtımı uygulamasıdır. Dış cephe mantolaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir. Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri (EPS, Taşyünü, XPS) ile kaplanmasıdır.
MANTOLAMANIN AVANTAJLARI
Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb.. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engeller.
Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler. Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 dereceye kadar çıkabilmektedir.
Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden korunur.
Hem ısı hem de su yalıtımı sağlar
Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlanabilir.Özellikle taşyünü ile yapılan uygulamalarda büyük ısı ve enerji tasarrufu sağlanabilmektedir.
Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.
MANTOLAMA NERELERE YAPILIR
Binaların dış duvarlarına, çatılarına, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere, depo garaj gibi ısıtılmayan bölümlere bakan kısımlara ve soğuk hava depolarına mantolama uygulaması yapılabilir.Kısacası istediğiniz heryere..
MANTOLAMA NE KADAR SÜREDE YAPILIR
Mantolama uygulaması orta büyüklükteki bir bina için ortalama 1-4 hafta arasında sürmektedir. Hava koşulları, binanın büyüklüğü, uygulamada çalışacak personel sayısı bu süreyi olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir. Kuvvetli rüzgar, sis ya da yağmurlu hava koşullarında mantolama uygulaması yapılmamalıdır. En ideal zaman, uygulama yapılacak dış yüzeyin ve ortam sıcaklığının en az +5 derece olduğu dönemdir.
Ücretsiz keşif talebinizi iletişim sayfamızda yer alan form aracılığıyla ya da telefon numaralarımız aracılığı ile arayarak yapabilirsiniz.